Olgu Sunumu · Açık erişim

Alternatif Tedavi ile Birden Çok Burns Associated: Cupping Terapi

Başlık, özet ve tam metin makine çevirisidir. İngilizce aslı

  • Abdullah Algin1 (sorumlu yazar)
  • Irfan Aydin1
  • Hilmi Sen2 (sorumlu yazar)
  • Mehmet Kaan Poyraz1
  1. Department of Emergency Medicine, Adıyaman University, Research and Educational Hospital, Adıyaman, Turkey ROR
  2. Department of Plastic and Reconstructive Surgery, Adıyaman University, Research and Educational Hospital, Adıyaman, Turkey ROR

Özet

Arka plan: kupa süreci temel olarak epidermis'in yanında düşük hava basıncının kompakt bir bölümünü içermektedir. Bu terapi Türkiye'de bazı biyomedikal sağlık merkezleri içinde güvenilirlik kazandı. Vaka Sunumu: 57 yaşındaki kadın acil polikliniğimize acı verici geri ve ikinci derece çok yanlı şikayetlerle başvurdu. Dava benzer boyutlarda altı farklı yanmış alana sahipti. Tarihte, ilaç aldı ve bu semptom gelişmedi. Komşularının önerisi üzerine, halk arasında "Cupping" olarak adlandırılan tek bir yöntem denedi, geniş bir çay bardağına ateş ederek ve birkaç kez geri koydu. Sonuç: Dolma sonucu olarak Burns önlenebilir ve böylece ilk aşama bu yaraların sorumluluğunun toplum ve tıbbi tedavi uzmanlarının bilincini geliştiriyor. Dava sunumunun panping tedavisine dahil edilen risklerin bilincine katkıda bulunacağını bekliyoruz.

Anahtar kelimeler

Tam metin

Tam metnin makine çevirisidir; yayımlanmış asıl sürüm İngilizce metindir. İngilizce aslı

Giriş Giriş

Tamamlayıcı ve opsiyonel tedaviler oldukça yaygın hale geliyor ve Türkiye'de çeşitli biyomedikal sağlık hizmetlerinde güvenilirlik elde etti. (1)En geniş alternatif tedaviden biri olan panping tekniği, hipertansiyon, mikrobiyal enfeksiyon, aches ve ağrılar, psikolojik ailasyonlar, kardiyovasküler hastalıklar ve çeşitli hastalık problemleri ve dermis problemler için sayısız gelenekte kullanılır. (2).Çalış süreci temel olarak epidermis'in yanında düşük hava basıncının kompakt bir bölümünü içermektedir. Prosedür, deri üzerinde bir bardak ekipman olarak kullanmakla olabilir. Kullanılan kupa, desenlerde farklı olabilir ve başlangıçta 1-3 inç (yaklaşık 2-8 cm) ile değişebilir. (3).

Plastik malzeme ve cam bugünlerde en sık kaynaklardır, daha önce kullanılan horn, pottery, bronz ve bambu bardaklarını değiştirdi. İhtiyacınız olan en az hava basıncı, kupayı ısıtarak veya sıcak parfümlü temel petrolle duş üretilebilir, bu pozisyona karşı epidermis (4). Havanın içinden beri soğutucu, oranlarda küçülüyor ve epidermis'i orta derecede içeride çekiyor. Prosedürde, bardaklar sadece camın sınırı ile büyük bir anlaşma şekillendirebilecek yumuşak doku üzerinde kullanılır. Büyük bir bölge sağlamak için ölçeklenebilir bir bardak faydalı olabilir (5). epidermis, epidermis'in yavaş yavaş yavaş yavaş geçmesine izin verebilir. (6).

Geri, karın alanı ve amatock; yeterli kas dokusu bölgeleri, hangi bardakta kullanılan tipik alanlardır. Cups genellikle 5 ila 10 dakika için pozisyonda kalır. Pasajın aşağıdaki sonuçları düzenli olarak ekchymosis, edema ve erythema şikayetleri içerir. Tüm bu çürükler birkaç haftaya kadar gün alabilir (7).

Vaka Sunumu

57 yaşındaki kadın acil polikliniğimize acı verici geri ve ikinci derece çok yanlı şikayetlerle uygulandı (Figure-1).

Şekil 1: Benzer boyutlardaki alanları
Figure 1. Benzer boyutlarla Burned alanları

Sınav sırasında, hasta benzer boyutlarda altı farklı yanmış alana sahipti. Tarihte, ilaç aldı ve bu semptomlar gelişmedi. Komşularının önerisi üzerine, halk arasında “Cupping” olarak adlandırılan tek bir yöntem denedi, geniş bir çay bardağına ateş ederek ve birkaç kez geri koydu.

Şekil 2: Yanmış alanları iyileştirme
Figure 2. İyileştirici alanları iyileştirme

İlk değerlendirmeden sonra, yakmalar mevcut değeri açmadan serum ile yıkandı (Figure-2). Hepsi gümüş sulfadiazine krem ile giyinmiş. 3 gün boyunca Plastik Cerrahi servisinde tedavi aldı. Decephin antibiyotik ve tiocillin pomad yüksek ateşle şüpheli olarak kullanıldı. Toplam 8 gün tedaviden sonra, her şey minimum kıvrım alanı (Figure-3).

Şekil 3: Healed yakılan alanları en az kıkır kıkırık kıkırık kıkırık bölgelerle yaktı
Figure 3. Healed, en az kıkırık kıkırık alanları ile yakıldı

Sonuç Sonuç Sonuç

Piping çeşitli sağlık sorunları için popüler bir ilaçtır. Gerçekten güvenilir ve invazi olmayan, ekonomik olarak da (6). Dermatoloji uzmanları bu teknikten üretilen özel morfolojiyi kabul etmelidir. kupa tamamen steril koşullarda yapılan olaydaki ciddi istenmeyen durumlarla ilgili değildir. Yerel cildin çoğunluğu birkaç gün içinde süpürülüyor (3)Deri tabakalarında histolojik değişiklikler, hücresel infiltrate olmadan vazodilatasyon ve edema'dan kaynaklanır.

Farhadi ve al. bu panping tedavisi, üç ayda bir ağrının tıbbi olarak önemli ölçüde azaltılması ile ilgilidir. (8).Parping tarafından tedavi daha düşük geri ağrı şiddeti, elikapı ağrı şiddeti ve tabletler ısıtılır. Cupping, uyarıların ortaya çıkmasını sağlayan acı vericileri teşvik etmek olarak kabul edilir, bu nedenle sonunda ache kapıların kapatılmasına ve buna göre ache azaltılır (3).

Burn yaralanmalar, plastik tip bardak ve fiziksel bölümden beri şu anda sık sık bir bardak takmak değildir, pirinç yapımı, metal veya cam temelinde eski kullanım eğitimi için bir alternatif olarak kullanılır. Olumsuz sonuçlar olarak korkutucu değildi (1).

Dolma sonucu olarak Burns önlenebilir ve böylece ilk aşama bu yaraların sorumluluğunun toplum ve tıbbi tedavi uzmanlarının bilincini geliştiriyor. Dava sunumunun panping tedavisine dahil edilen risklerin bilincine katkıda bulunacağını bekliyoruz.

Beyanlar

Yazar katkıları (CRediT)
Tüm yazarlar 14 CRediT rolünün tamamına eşit katkıda bulunmuştur (Conceptualization, Data curation, Formal analysis, Funding acquisition, Investigation, Methodology, Project administration, Resources, Software, Supervision, Validation, Visualization, Writing – original draft, Writing – review & editing).
Fon desteği

Funding information was not reported in the published version of this article.

Çıkar çatışması
All authors declare that there was no conflict of interest in the presented case report.
Etik kurul onayı
Ethics approval details were not reported in the published version of this article.
Veri erişilebilirliği
A data availability statement was not reported in the published version of this article.

Kaynaklar (8)

8 kaynağın 6 tanesi DOI bağlantılı.

  1. Kulahci Y, Sever C, Sahin C, Evinc R. Burn caused by cupping therapy. Journal of burn care & research: official publication of the American Burn Association. 2011;32(2):e31. DOI Crossref PubMed Google Scholar
  2. Iblher N, Stark B. Cupping treatment and associated burn risk: a plastic surgeon's perspective. Journal of burn care & research: official publication of American Burn Association. 2007,28(2):355-8. DOI Crossref PubMed Google Scholar
  3. Jiang CG, Liang LA. [Samples for therapeutic errors in cupping therapyl. Zhongguo zhen jiu = Chinese acupuncture & moxibustion. 2005;25(9):671-2. PubMed Google Scholar
  4. Hon KL, Luk DC, Leong KF, Leung AK. Cupping Therapy May be Harmful for Eczema: A PubMed Search. Case reports in pediatrics. 2013;2013:605829. DOI Crossref PubMed Google Scholar
  5. Chen B, Guo Y, Li MY, Chen ZL, Guo Y. Standardization of cupping therapy may reduce adverse effects. QJM: monthly journal of the Association of Physicians. 2016;109(4):287. DOI Crossref PubMed Google Scholar
  6. Chen B, Li MY, Liu PD, Guo Y, Chen ZL. Alternative medicine: an update on cupping therapy. QJM: monthly Jjournal of the Association of Physicians. 2015;108(7):523-5. DOI Crossref PubMed Google Scholar
  7. Jing-Chun Z, Jia-Ao Y, Chun-ling X, Kai S, Lai-Jin L. Burns induced by cupping therapy in a burn center in northeast china. Wounds: a compendium of clinical research and practice. 2014;26(7):214-20. PubMed Google Scholar
  8. Farhadi K, Schwebel DC, Saeb M, Choubsaz M, Mohammadi R, Ahmadi A. The effectiveness of wet-cupping for nonspecific low back pain in Iran: A randomized controlled trial. Complementary Therapies in Medicine. 2009;17(1):9-15. DOI Crossref PubMed Google Scholar

Tam metni okuyun

PDF'yi burada aç

PDF yükleniyor…

PDF burada görünmezse yukarıdaki indirme düğmesini kullanın.

Bu makaleye nasıl atıf yapılır

Algin A, Aydin I, Sen H, Poyraz MK. Multiple Burns Associated with the Alternative Treatment: Cupping Therapy. Ulutas Med J. 2017;3(1):20-22. doi:10.5455/umj.20170205020025

Algin, A., Aydin, I., Sen, H., & Poyraz, M. K. (2017). Multiple Burns Associated with the Alternative Treatment: Cupping Therapy. The Ulutas Medical Journal, 3(1), 20–22. https://doi.org/10.5455/umj.20170205020025

Algin, A. et al. (2017) 'Multiple Burns Associated with the Alternative Treatment: Cupping Therapy', The Ulutas Medical Journal, 3(1), pp. 20–22. doi: 10.5455/umj.20170205020025.

Bu makaleyi sitenize ekleyin

Bu kodu sayfanıza yapıştırın. Kart başlığı, yazarları ve DOI'yi gösterir ve makaleye bağlantı verir.

Uyumsuzluk bildir
Makale gönder İletişim